Service


Service erbjuds för era brandsläckare, brandposter och övrigt brandmateriel med årliga kontroller, omladdning, provtryckning och verkstadsservice.

 

Service och underhåll ska utföras varje år av behörig servicetekniker.

 

Installation och montering

 

Alla typer av brandskydd och skyltar kan levereras, installeras och monteras på plats hos er utifrån era behov och önskemål.

Brandsläckare fungerar på följande sätt

Brandsläckare med vatten

Vatten släcker bara fibrösa material - dvs trä, naturtyger och papper (A-bränder). Släckningen sker genom förångning. Den maximala förångningen är 30%. Vatten är ett billigt släckmedel, men det är inte godkänt för kemiska bränder (B-bränder). Det gäller bränder i syntetiska inredningsmaterial, i bensin och oljor osv. Vatten är heller inte godkänt för elektriska bränder. Detta är viktigt att veta eftersom 80% av alla bränder orsakas av elfel.

Brandsläckare med lättvatten/skum

Lättvatten/skum har samma egenskaper som vatten med den skillnaden att det också är godkänt för B-bränder.

Brandsläckare med kolsyra

Kolsyra är en gas, den släcker genom kvävning. Släckningen är ren dels genom att gasen är ogiftig och dels genom att den försvinner helt. En nackdel med kolsyresläckare är att de inte klarar A-bränder dvs trä, naturtyger och papper. Därtill är de i förhållande till sin vikt relativt ineffektiva. Kolsyresläckare är godkända för B- och E-bränder av högst klass 89 B (medelstora släckare).

Brandsläckare med GP-pulver=Kraftfull brandsläckare

Atlas GP-pulver släcker genom omvänd katalys och har en hög verkningsgrad.

Brandsläckare laddad med Atlas GP-pulver är godkänd för alla brandtyper upp till klass 55A 233B C  (högsta effektivitetsklass enligt EU-normerna). Tack vare en kastlängd på hela åtta meter och kort tömningstid (ca 30 sek) släcks branden snabbt och operatören behöver inte utsättas för onödiga risker.

Brandskyddsbolaget lämnar 10 års tryckgaranti på Atlas brandsläckare.

 
Skandinaviska Brandskyddsbolaget AB
Paternostervägen 29, 121 49 Johanneshov
Tel 08-659 40 90 , Fax 08-39 35 80
E-post info@brandskyddsbolaget.se
Hemsida av: Webbyrå KA Stockholm